Elektromos biciklikkel hódítana a Porsche

Egy horvát cég bevonásával alakítják át a Porsche eBike Performance-t, a Porsche saját e-biciklis márkáját.

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy elektromos bicikliket is elkezd forgalmazni, ami egyáltalán nem meglepő: egy gyorsan fejlődő, komoly kereslettel bíró szektorról van szó. Az már sokkal érdekesebb, hogy első ránézésre egészen meghökkentő márkák is próbálkoznak a piacon, ilyen többek között a luxusra specializálódott BMW.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A mezőnyből mindenképp kimagaslik egy másik német gyártó, a Porsche, amely az elmúlt években több szakaszban vetette meg a lábát az e-biciklik világában. A vállalat legújabb lépéseként a horvát Greyp márka beépítésével alakítja át a már létező Porsche eBike Performance-t – számol be az Electrek.

A döntéssel tulajdonképpen három korábbi céget vonnak össze eggyé, a Greyp mellett az elektromos-kerékpár hajtásláncokra szakosodott Fazua, valamint a Porsche saját, házon belüli e-bike csoportja egyesül. A gyártó pár éve jelent meg az e-biciklik piacán, és hamar gyors növekedésnek indult a szektorban. A márka a horvát elektromos szuperautó-gyártó Rimacban már korábban szerzett részesedést, ezzel együtt pedig a Rimac leányvállalatába, a Greypbe is bevásárolta magát.

A közelmúltban aztán úgy döntöttek, teljes egészében megveszik a nagy teljesítményű kerékpárokra szakosodott céget. A Fauza még tavaly év végén került hozzájuk, az összeolvadás utolsó részeként született meg a Porsche eBike Performance – az alapítást technikailag tavaly augusztusban hajtották végre, de a csoport most nyerte csak el végleges formáját. Akkor két, egymással párhuzamos szervezet alakult ki az e-kerékpár diverzióban, az egyik az alkatrészekre specializálódott Porsche eBike Performance GmbH, a másik pedig az utóbbi csoport eredményeire építő, kész kerékpárokat gyártó P2 eBike GmbH. A legfrissebb bejelentés alapján előbbi csoport a németországi Ottobrunnban, a másik pedig a horvátországi Sveta Nedeljában fog működni.

Az, hogy a Porsche eBike Performance alatt tovább élő Greyp neve mennyire marad meg a cégen belül, még kérdéses. Az ugyanakkor biztos, hogy az eddigi eredményeket, tudást átmentik az új struktúrába.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.