Elektromos Chevyvel furikázhat a Manchester United mestere

A gyártó kommünikéje mókásan jegyzi meg, hogy míg Fergusont a pályán, az öltözőben és a sajtótájékoztatókon jól lehet hallani, addig az elektromos hajtású új autóval úgy suhanhat el bárki mellett, hogy észre sem lehet venni.

A 16,5 kWh-s lítium-ion akkuval üzemelő elektromos hajtású modell egyetlen töltéssel 80 kilométert tud megtenni. Amikor az akku merülni kezd, működésbe lép az 1,4 literes, 80 lóerős benzinmotor, amely egy 55kW-os generátoron keresztül  tölteni kezdi az akkut, így egyetlen tank üzemanyaggal akár 480 kilométer is megtehető, írja a hvg.hu. „Szerintem a Volt fenomenális” – mondta az egyébként nem túlságosan sikeres modellről Ferguson. „Egy barátomnak az Egyesült Államokban ilyen autója van, sokat beszél is róla, így megörültem a lehetőségnek, hogy én is kipróbálhatom a jövő autóját. Nagyon elégedett vagyok vele.” A General Motors és a Manchester United között fennálló, a 2014-2015-ös szezontól kezdve a klub mezére is felkerülő kapcsolat keretein belül több United-legenda is kapott új autót. Sir Bobby Charlton például egy hétüléses Captivát vehetett át.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.