Elektromos motor kapott kitüntetést

Újabb presztízsértékű elismerést kapott a Nissan LEAF elektromos hajtásrendszere, amelyet tavaly év végén a legszélesebb versenyzői körből választottak be a Ward’s „10 Legjobb Motor” listájára. A 100%-ban elektromos hajtású rendszer az első zéró-emissziós nyertes a díj történetében.

A neves amerikai autópiac-elemző cég, a Ward’s bejelentette, hogy 2011-ben a komoly elismerést jelentő, általuk 10 legjobbnak értékelt motor közé felvették a Nissan LEAF-et is. A magazin “10 Legjobb Motor” díjának történetében ez az első alkalom, hogy a bíráló bizottság egy 100 %-osan elektromos, zéró emissziós hajtásrendszert választott be a legjobbak közé,  amely belsőégésű motor híján nem használ fel semmifajta szénhidrogén alapú üzemanyagot.
“A Nissan LEAF-be olyan hajtásrendszert építettünk be, amelynek vezethetőségi jellemzői lenyűgözik a vezetőt, akár egy másik elektromos hajtású, akár egy belsőégésű motorral hajtott járművel hasonlítja össze” – mondta Carlos Tavares, a Nissan Americas elnöke.
Az a tény, hogy a Nissan LEAF felkerült a Ward’s 10 legjobb motor listájára, jelzi, hogy az elektromos meghajtás technológiája mára elérte azt a színvonalat, amely bármely más meghajtású csúcskategóriás autóéval felveheti a versenyt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).