Elektromos motor kapott kitüntetést

Újabb presztízsértékű elismerést kapott a Nissan LEAF elektromos hajtásrendszere, amelyet tavaly év végén a legszélesebb versenyzői körből választottak be a Ward’s „10 Legjobb Motor” listájára. A 100%-ban elektromos hajtású rendszer az első zéró-emissziós nyertes a díj történetében.

A neves amerikai autópiac-elemző cég, a Ward’s bejelentette, hogy 2011-ben a komoly elismerést jelentő, általuk 10 legjobbnak értékelt motor közé felvették a Nissan LEAF-et is. A magazin “10 Legjobb Motor” díjának történetében ez az első alkalom, hogy a bíráló bizottság egy 100 %-osan elektromos, zéró emissziós hajtásrendszert választott be a legjobbak közé,  amely belsőégésű motor híján nem használ fel semmifajta szénhidrogén alapú üzemanyagot.
“A Nissan LEAF-be olyan hajtásrendszert építettünk be, amelynek vezethetőségi jellemzői lenyűgözik a vezetőt, akár egy másik elektromos hajtású, akár egy belsőégésű motorral hajtott járművel hasonlítja össze” – mondta Carlos Tavares, a Nissan Americas elnöke.
Az a tény, hogy a Nissan LEAF felkerült a Ward’s 10 legjobb motor listájára, jelzi, hogy az elektromos meghajtás technológiája mára elérte azt a színvonalat, amely bármely más meghajtású csúcskategóriás autóéval felveheti a versenyt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.