Elektromos pápamobil

Ünnepélyes keretek között mutatták be a Vatikán sajtóirodájában az NWG Zero elektromos autót, amelyet az NWG pratói cég ajándékozott XVI. Benedek pápának.

A kocsi, amelyet a pápa a sajtóiroda rendelkezésére bocsátott, 100 %-ban olasz gyártmány. Kétüléses, fehér színű, 100 %-ig elektromos meghajtású és egy töltéssel 140 km-t tud megtenni. (Aiolus News) Massimo Casullo, az NWG ügyvezető igazgatója a bemutatás alkalmából elmondta, hogy az a különleges érdeklődés,amelyet XVI. Benedek a környezetvédelem iránt tanúsít, nekik, mint a zöld gazdaság szektorában dolgozókat, bátorítást és ihletet ad.
Közben azonban, bár a vállalatnak már van 500 megrendelése NWG Zero kocsira, az általános helyzet messze van attól, hogy biztató legyen. A Nemzetközi Energiaügynökség / IEA/ legutóbbi adatai még minimális mértékben sem említik Olaszországot azok között az országok között, amelyek ösztönző politikát folytatnak a fenntartható mobilitás és terjesztése érdekében. – írja a Rinnovabili.it.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.