Elektromos taxikba fektet a milliárdos vállalkozó

Elektromos taxival javítana Mexikóváros katasztrofális levegőjén Carlos Slim autógyára. Már a prototípuson dolgozik a Giant Motors.

Érdekes történet van születőben Mexikó leggazdagabb emberének és az ország fővárosának szereplésével. 54 milliárd dolláros vagyonával Carlos Slim üzleti érdekeltségei közt csak egy apró vállalatocska a Giant Motorst, amely most nagy erővel dolgozik, hogy idővel teleszórhassa a külkerületeivel együtt húszmillió lakosú Mexikóvárost. A hírhedten rossz levegőjű fővárost, ahol a kén-dioxd, a szén-monoxid és a nitrogén-oxid szintje a világ legmagasabbjai közt van. A cél érdekében a Giant Motors összeállt az elektromos járművek terén tapasztalt Moldex-szel, emellett négy nagy mexikói egyetem is segíti őket a munkában. A vállalat vezérigazgatója, Elias Massri azt mondja, már dolgoznak a prototípusokon és remélik, még idén a fejlesztés végére érnek. Bár a tervezett autóról még semmit sem tudni, reményeik lehetnek. Már csak azért is, mert Mexikóváros vezetése végre elkezdte komolyan venni a légszennyezettséget, aminek legerősebb megnyilvánulása volt, hogy a polgármester tavaly csatlakozott Athén, Madrid és Párizs dízelpolitikájához és egy megállapodás szerint a város 2025-ig teljesen kitiltja a dízelmotors járműveket, írta a totalcar.hu.

Ajánlott tartalom

Volkswagen-Elia együttműködés az elektromos autók hálózati áramtárolóként való használatára

A Volkswagen konszern töltéstechnológiai leányvállalata, az Elli, valamint a belga Elia hálózatüzemeltető cég együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Berlinben az elektromos autók hálózati áramtárolási célra való felhasználásának vizsgálatáról az áramellátó hálózat stabilizálására.