Elektromos töltőállomások a Nyugat-Dunántúlon

Elektromos járművek feltöltésére alkalmas töltőállomások építését tervezik a Nyugat-Dunántúlon. Egy berendezés akár húsz perc alatt is feltölt például egy elektromos biciklit, az üzemanyag ára pedig harmada-negyede a fosszilis anyagokénak.

Bár Magyarországon még kevesen használnak elektromos járművet, egyre több a hibridautó, elektromos bicikli és moped írja az mr1. Ezért határozta el a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, hogy töltőállomások telepítésével meghonosítja a régióban az „elektromos közlekedést”. Az év végére akár tizenöt-húsz szerkezetet is elhelyezhetnek a térségben. Egy töltőállomás akár húsz perc alatt is feltölt egy elektromos biciklit, az üzemanyag ára pedig harmada-negyede a fosszilis anyagokénak, ráadásul ez az üzemanyag környezetbarát – mondta a 180 percben Magyar Dániel, az ügynökség ügyvezető igazgatója.

Az egyik, napelemekkel működő töltőállomást Győrben építik ki, ha pedig sikeres lesz a német és osztrák partnerekkel közösen benyújtott európai uniós pályázat, közös, közép-európai „E-mobility koncepciót” alakítanak ki. Szintén a tervek között szerepel a szlovén-magyar határ mindkét oldalán töltőállomások építése. A számítások szerint 30-40 kilométerenként kellene e-töltőállomást létesíteni ahhoz, hogy folyamatosan lehessen közlekedni az elektromos járművekkel.

Ajánlott tartalom

Viszlát 480 forintos benzin, hello 640 forintos üzemanyag

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eltörlik a hatósági áras benzint. 

Nincs hozzászólás

  1. Elektromos autót a népnek!

  2. nagy krisztian

    Pg bikes-t 7000w -osat