Forrás: Schneider Electric

Elektromos töltőkkel felszerelt parkolóhelyeket alakítottak ki Budapesten

A fővárosi önkormányzat négy forgalmas közlekedési csomópontban elektromos töltőkkel felszerelt, úgynevezett e-Mobilitási pontokat hozott létre, ahol külön útburkolati festéssel jelölt parkolóhelyek állnak rendelkezésre a megosztott elektromos autók számára – közölte a főpolgármesteri hivatal pénteken az MTI-vel

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közlemény szerint a fejlesztés helyszíne az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Széna tér és az Etele tér. Mint írták, minden e-Mobilitási ponton két elektromos töltőoszlop található, amelyből az egyik beépített töltőkábellel is rendelkezik. Felhívták a figyelmet arra, hogy a töltőhelyek megtalálhatóak az INCAR applikációban, amit érdemes letölteni, mert ezen keresztül adhatnak visszajelzést a felhasználók a szolgáltatás további fejlesztése érdekében, illetve a villanyautók töltése is az applikáción keresztül történik. A tesztidőszak augusztus 31-ig tart, utána szolgáltatói díjszabás lép életbe – tették hozzá.

Ajánlott tartalom

Az EU elvetette az elektromos autókra kivetett vámok elkerülésére irányuló kínai javaslatokat

Az Európai Bizottság elutasította Kína minimumárakra vagy mennyiségi korlátokra tett javaslatait az elektromos járművek (EV) Európai Unióba történő behozatalánál - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság illetékes szóvivője.