Elektromos tricikli

A legtöbb modern design futurisztikus képpel áll elénk, de van néhány, mely előcsalogatja belőlünk a nosztalgiát. Fernando Ponce fából készült elektromos triciklije abszolút az utóbbi kategóriába tartozik.

A 20. század korai éveinek klasszikus elektromos triciklijei által inspirált jármű vázának része a két hozzá hegesztett fa panel, melyek egy tartós fémszerkezetet és az akkumulátort rejtik. A zéró kibocsátású tricikli energiáját az első kerék külső motorja biztosítja, mely a markolattal könnyedén irányítható. Az argentin tervezésű jármű egyetlen problémája a viszonylag nehéz fa konstrukció, mely nagyobb terhelést jelent a kerekeknek.

Ajánlott tartalom

Algák eddig nem látott 3D-modelljeit alkották meg magyar kutatók

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársai háromdimenziós vizualizáció segítségével alkották meg az algák valósághű térbeli modelljeit, amelyek segítségével hamarosan tankönyvek lapjain, múzeumok kiállításain fogják szemléltetni a vízi mikrovilág lélegzetelállító formai sokféleségét, emellett a kutatók algabiomassza-becslést lehetővé tévő számításait a vízminőség-vizsgálatokban napi szinten is alkalmazni fogják.