Elektromosautó-töltőt dobott piacra a Tesla, CyberVault

Az új otthoni, elektromos autók töltésére tervezett berendezés egyelőre csak Kínában kapható.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Tesla piacra dobta a CyberVaultot, egy, a futurisztikus Cybertruck pickup által ihletett dobozt, amelyhez integrált otthoni elektromosautó-töltő tartozik – számol be az okodrive.hu. A Cybertruck korábban sok Tesla-rajongót ámulatba ejtett, nem csoda, hogy a dizájnhoz visszanyúlt a gyártó. Meglepő módon úgy tűnik, hogy az új termék egyelőre csak Kínában lesz elérhető, noha más régiókban, így az Egyesült Államokban is lehetne kereslet iránta. A Tesla a CyberVault nevű új eszközét múlt héten már reklámozta Kínában, április elején pedig az autógyártó teljes egészében bemutatta a terméket. A cég szerint a CyberVault egy otthoni töltőcsomag, amelyet kifejezetten a kínai piacra szabtak. A berendezés tömege 13 kilogramm, és elég egyértelműen a Cybertruck dizájnjára épül. A termékhez egy külső védődoboz és egy töltőrendszer tartozik, a berendezés egyszerre felel meg a biztonságra, a gazdaságosságra, a szépségre és a tartósságra vonatkozó igényeknek.

Valójában a CyberVault új eleme egyedül a külső doboz, a borításon belül a már jól ismert Tesla Wall Connector nevű töltőrendszer található. A Tesla a terméket teljes otthoni töltőcsomagként árusítja, a vállalat a telepítést is biztosítja. A teljes csomag része a Tesla CyberVault töltőoszlop, a kábelek, a telepítéshez tartozó felmérés, tervezés és ajánlattétel, a töltő telepítése és energiaátviteli hibakeresése, az akár 12 hónapos garancia a telepítésre, valamint a kábelezéshez szükséges anyagok beszerzése.

A Tesla a teljes terméket 5500 jüenért árulja, ez nagyjából 276 ezer forintnak felel meg. Ez nemcsak a vállalat minőségét ismerve, hanem más gyártók otthoni töltőállomásait figyelembe véve sem számít kiugró összegnek. Az otthoni töltés egyre több eleketromosautó-tulajnak válik fontossá, hiszen jóval kényelmesebb megoldás, mint a nyilvános állomások használata. Amennyiben az adott háztartáshoz napelemes rendszer is tartozik, az otthoni töltéssel rengeteget lehet spórolni.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.