Elérhetőek a napkollektoros pályázatok március végéig

A napkollektoros pályázat vissza nem térítendő forrásai március végéig elérhetőek, a még meglévő keret közel egy milliárd forint – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer “Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram” című pályázat meghosszabbított határideje 2012. március 31-én jár le. A beérkezett és befogadott pályázatok támogatási igénye a rendelkezésre álló 2,9 milliárd forintos támogatási keretnek eddig közel kétharmadát kötötte le. A fennmaradó összegből változatlanul hozzáférhető a lakásonként akár 800 ezer forintos, vissza nem térítendő támogatás. A beruházásokkal a lakóépületek fenntartásának költségei mérsékelhetők, az energiafogyasztás csökkenthető. Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer utófinanszírozású pályázata elsősorban a háztartások fűtési és használati meleg vizének napkollektoros előállításához nyújt támogatást. A támogatható tevékenységek közé tartozik – a lakóingatlan építési technológiájától függetlenül – a napkollektorból és csatlakozó elemekből álló rendszer beszerzése és telepítése is. Pályázatot magánszemélyek és maximum 12 lakásos társasházak nyújthatnak be. A pályázati forrás a teljes beruházási érték 50 százalékát fedezheti, de lakásonként legfeljebb 800 ezer forint támogatás nyerhető el.

Ajánlott tartalom

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A RomeFlex projektben a növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.

Nincs hozzászólás

 1. Üdv!
  Hol lehet pályázatot beadni ?
  Köszönettel: Gábor !

 2. Egy átlagos nagyságú ( 100 nm2-es ) családi házhoz mennyibe kerül ?

 3. Üdvözlet!

  Engem is a korábbi hozzászólók kérdései foglalkoztatnak: Hol és hogyan lehet benyújtani a pályázatot, illetve milyen paraméterek alapján határozható meg a szükséges berendezés méretezése, valamint létezik-e kalkulációs program a költségek meghatározására?
  További kérdés, létezik-e adatbázis, a fejlesztést garantáltan szakszerűen és a pályázati előírásoknak is megfelelően elvégezni képes vállalkozásokról?

  Üdv.:

  Robipapa