Elérkezett a Föld Órája

Március 27-én, szombaton, este fél kilenctől ne felejtse el leoltani a lámpákat.

A Föld Órája (Earth Hour) 2006-ban, az ausztrál Sydney-ben indult, felhívva a város figyelmét a klímaváltozással kapcsolatos teendőkre. A cselekedet szimbolikus, ennek ellenére sikerült a városlakók egyéni energiafelhasználását csökkenteni a fények kioltásával.
Az elmúlt három év során a WWF-nek köszönhetően az esemény világszerte elterjedt, és idén a nemzetközi környezetvédelmi szervezet az aktust, mint egy szavazást hirdeti: Lehajtja a kapcsolókat, és igent szavaz a globális felmelegedés elleni fellépésre, vagy nem. (Az Earth Hour idején ezenkívül többen előszeretettel veszik elő otthoni csillagnéző távcsöveiket, ami máskor a fényszennyezéstől homályos égbolt miatt nem biztos, hogy ugyanilyen sikerrel használható. )

Az Egyesült Államokban például több száz város és település, vagy akár teljes állam (Pennsylvania, California, Arkansas) vesz részt.
Ne maradjon ki Ön sem a mozgalomból, ne felejtse el leoltani a lámpáit szombaton.
További információért látogasson el az esemény honlapjára: www.foldoraja.hu

Ajánlott tartalom

Folytatódik a legnagyobb állattartótelep-fejlesztési program

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között - jelentette be közösségi oldalán az agrárminiszter.