Életet mentő technológiát építettek a biciklisek bukósisakjába

A biciklisek életét segítő technológiák egyre gyorsabban fejlődnek. A legújabb találmány egy apró, bukósisakra szerelhető érzékelő a SenseTech LLC és az ICEdot jóvoltából.

A matrica méretű készülék Bluetooth-al csatlakozik mobilunkhoz, és ha azt érzékeli, hogy balesetet szenvedtünk, tárcsázza a telefonunknak vészhelyzetek esetére megadott számot. Annak érdekében, hogy meg is találjanak minket, a ma már minden okostelefonban megtalálható GPS-t használva az érzékelő a helyzetünket is elküldi. Mivel a Crash Sensor a hirtelen gyorsulásra aktiválódik, ezért fennáll a veszélye annak, hogy akkor is tárcsáz, ha például leejtjük a bukósisakunkat. Szerencsére a készítők erre az eshetőségre is felkészültek, ezért egy időzítőt épitettek be a szekezetbe, így még időben leállíthatjuk a nemlétező balesetről szóló értesítést. A terméket, 200 dollárért (44,000 forint), és extrém sportolóknak, például sziklamászóknak is ajánlják.

Ajánlott tartalom

Áder János: alig található a Földön tisztítás nélkül fogyasztható víz

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség felelőtlenül használja a rendelkezésre álló vizet - közölte Áder János köztársasági elnök szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.