Életmentő víztisztító a fejlődő országoknak

Hordozható víztisztító fejlődő országoknak és katasztrófa sújtotta területekre. Évente 1,8 millió ember hal meg hasmenéses betegségekben, egymilliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez. Egy új, kompakt készülék 18 ezer liter szennyezett vizet képes megtisztítani.

Kisméretű, hordozható víztisztító berendezést készített a fejlődő országok és a katasztrófa sújtotta területeken élők számára a Vestergaard Frandsen és a BASF. A szerkezet úgy képes legalább 18 ezer liter vizet megbízhatóan megtisztítani, hogy eközben akkumulátorra, elektromosságra, alkatrészekre, vegyszerekre vagy komplex technológiára egyáltalán nincs szükség.

A dán cég, mely elsősorban a fejlődő országok számára gyárt betegségmegelőző termékeket, a BASF poliéterszulfon alapú műgyantáját tartalmazó szűrővel szereli fel a víztisztítókat. A rendszer nem csak kis súlyú és könnyen használható, de egyben nagyon olcsó is.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente mintegy 1,8 millió ember hal meg hasmenéses betegségekben, és világszerte több mint egy milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez. Az UNICEF adatai szerint pedig minden 15 másodpercben meghal egy gyermek vízhiány, illetve a megfelelő higiéniai körülmények hiánya miatt. A hordozható víztisztító berendezések használatával a szennyezett víz által okozott gasztrointesztinális  megbetegedések aránya drasztikusan csökken.

A berendezés által tisztított vizet az EPA, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága – amely a környezetvédelmi szabályok betartatásáért felel – bevizsgálta és emberi fogyasztásra alkalmasnak minősítette. A víztisztító berendezéseket természeti katasztrófa által érintett övezetekben könnyen és gyorsan lehet szétosztani. A berendezés gyártója, a Vestergaard Frandsen civil szervezetekkel együttműködve juttatta el a készülékeket pédául a ciklon és zavargások sújtotta Burmába 2008 májusában, illetve a kínai földrengés által érintett övezetekbe, 2008 augusztusában.Kiváló szűrőképesség, tiszta víz
A felhasználóbarát, műanyag kivitelben készülő LifeStraw Family víztisztító segítségével távoli falvakban élő családok nagy mennyiségű tiszta ivóvizet tudnak előállítani a helyben hozzáférhető, ám szennyezett vízből. A berendezés lelke a 30 cm hosszú, Ultrasonból készült szűrőmembrán-köteg. A hajszálvékony membránszálak mikropórusain csak a tiszta víz folyik át. Az ultra-filter membránok ugyanis kiszűrik a vírusokat és baktériumokat az ivásra eredeti állapotában alkalmatlan vízből (folyóvíz, tóvíz, esővízgyűjtő hordók, pocsolyák).

A Vestergaard Frandsen-ről
A Vestergaard Frandsen 50 évvel ezelőtt jött létre, és mára a betegségek terjedését megelőző és ezáltal életmentő termékek világszerte vezető gyártójává lépett elő. További információk a társaság hivatalos weboldalán, a www.vestergaard-frandsen.com  címen találhatók.

Információk a BASF-ről
A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: A Vegyipari Vállalat. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomvegyszereken át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF megbízható partnerként igyekszik hozzájárulni szinte minden iparág szereplőinek sikeres működéséhez. Forradalmian új termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik az igazán fontos globális kérdések, mint például a környezetvédelem és klímaváltozás, energiahatékonyság, élelmezés és mobilitás megoldásában. 2008-ban a BASF forgalma meghaladta a 62 milliárd eurót, és mintegy 97.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán, a www.basf.com címen találhatók.

Ajánlott tartalom

Újrahasznosítható csomagolóanyagról döntöttek

Az élelmiszerek csomagolásában lévő „örök vegyi anyagok” tilalmát kezdeményezik.

Nincs hozzászólás

  1. Csodálatos készülék.
    Hogyan, hol tudom megvenni?

    szívélyes üdvözlettel

    Zengo