Elfogyott a Tesla egyik versenytársának a pénze

A Faraday Future új modelljének bemutatása késhet, miután a napokban leállították a cég Las Vegas-i gyárában a munkát, “tőke és erőforrás” hiányában.

A Financial Times a cég korábbi alkalmazottaira hivatkozva azt írta, a 2017-es tervezett bemutató lehetetlen. A Faraday januárra tervezete, a piacon csak tesla gyilkosként” emlegetett modell bemutóját, a Las Vegas-i elektronikai shown. Az 1 milliárd dolláros beruházással épített gyár leállítása azonban azt jelenti, nem lesz hol autókat építenie a tervezett időpontig a kínai tulajdonban álló társaságnak. A gyárat áprilisban nyitották meg, akkor Nevada kormányzója az állam számára “új kezdetről” beszélt. A főtulajdonos, Jia Yueting egy levélben azt írta az alkalmazottaknak, hogy túlvállalták magukat, miközben a tőke és erőforrás lehetőségek korlátozottak. Időközben néhány felsővezető távozásáról is beszámoltak amerikai lapok, amit a Faraday részben megerősített, de arrópl beszélt ők új kihívásokat találtak az életükben.

A részben kínai tulajdonban álló startup volt az egyik komoly kihívója a Teslának, az elektromos luxuslimzinok piacán, komoly tervekkel és reményekkel, most azonban úgy tűnik – írják elemzők -, hogy Elon Musk egyelőre nyugodt lehet, a Faraday nem jelent komoly veszélyt belátható időn belül az időközben otthoni napelem rendszereket is építő és értékesítő birodalmára, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.