Elhalasztják Európa legnagyobb napenergiás kiállítását

Az Intersolar és az Ees Europe szervezői úgy döntöttek, hogy elhalasztják a két eseményt, ezek Európa legnagyobb fotovoltaikus eszközökre és tárolásra épülő vásárai.

Abban reménykednek, hogy az év második felében már kevesebb korlátozással kell számolni, és hogy a nyár csillapítja majd a koronavírus járvány hatását. Senki nem tudja teljes biztonsággal megmondani, hogy a koronavírus járvány meddig tartja majd Németországot a jelenlegi korlátozások állapotában, ez különösen igaz többek között a vásárok üzemeltetőire, írta az mnnsz.hu. A Münchenben megrendezett „The Smarter E” szervezői – a Solar Promotion GmbH és a Freiburg Wirtschaft Touristik und Messe GmbH & Co. KG (FWTM) – jelentették be, hogy hat héttel elhalasztják azt a rendezvényt, amely négy energiával kapcsolatos vásárt fog össze, az Intersolar Europe, az Ees Europe, a Power2drive Europe, és az EM-Power Europe kiállításokat.

Az új dátum 2021. július 21-23., és a helyszín változatlan, továbbra is Messe München marad. A döntést a már regisztrált kiállítókkal és Messe Münchennel szorosan együttműködve hozták meg – jelezték a szervezők. „A kiállítók többsége a 2021. július 21-23. közötti időpontra halasztást részesíti előnyben” – áll a két cég közleményében. „Hat hét jelentős változást hozhat a mostanihoz hasonló időkben” – magyarázta Markus Elsässer, a Solar Promotion ügyvezető igazgatója.

Előnyként tekint arra a lehetőségre, hogy addigra haladnak a beoltás folyamatával, és enyhíthetik a vállalatok egy részére vonatkozó utazási korlátozásokat. Ráadásul a nyár is hozzá fog járulni a járvány további visszaszorításához. „Jelenleg a rendelkezésre álló helyek több, mint 75%-át már lefoglalták, és meggyőződésünk, hogy július végén képesek leszünk a „The smarter E Europe 2021” sikeres megtartására, ugyanakkor közös erőfeszítéssel tovább formálni az energiaellátás jövőjét, minden korábbinál több megújuló energiával” – nyilatkozta az FWTM ügyvezető igazgatója, Daniel Strowitzki. Tavaly a kiállítást teljesen törölték a koronavírus járvány miatt.

Ajánlott tartalom

Naperőmű épül Nagykátán, 1200 darab napelemet telepítenek

630 kilowattpeakes naperőművet épít a Photon Energy Nagykátán.