Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása Budapesten, a tervek szerint a következő 12 hónapban 100 darabot értékesítenek - mondta Szabó János, a magyarországi kizárólagos forgalmazó, a Comtex Green Zrt. vezérigazgatója a jármű budapesti bemutatóján kedden.

Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása

Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása Budapesten, a tervek szerint a következő 12 hónapban 100 darabot értékesítenek – mondta Szabó János, a magyarországi kizárólagos forgalmazó, a Comtex Green Zrt. vezérigazgatója a jármű budapesti bemutatóján kedden.

Magyarországon a főváros mellett egyelőre csak Debrecenben működik irodája a társaságnak, de terveik között szerepel, hogy a következő egy évben minden megyeszékhelyen nyissanak üzletet – tette hozzá a vezérigazgató.

Az indiai-amerikai vegyesvállalat, a REVA Electric Car Company Ltd. által gyártott járműveket egyelőre Indiából szállítják Magyarországra, de a cég tervei szerint a következő három évben létrehoznak egy gyárat Európában is.  Szabó János úgy fogalmazott: “ha rajtunk múlik Magyarországon lesz ez a gyár”.  Az autókat Magyarországon csak megrendelésre szállítják le, ennek ideje mintegy 3 hónap. Ólomsavas akkumulátor esetén az autókat 8 órát kell tölteni, hatótávolsága 80 kilométer, végsebessége pedig 80 kilométer/óra.

A vezérigazgató szavai szerint szabvány konnektorba dugva feltölthetők az autók.  Az alapkategória ára 12 ezer euró, több mint 3,7 millió forint. A forgalmazó számításai szerint az autó teljes feltöltése jelenleg 389 forint, szén-dioxid és egyéb károsanyag kibocsátása pedig nulla.

Jelenleg összesen 4 ezer darab ilyen jármű fut az utakon. Ebből 1.500 darab Angliában, sokat használnak Indiában, Norvégiában, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Cipruson és Costa Ricán.

Ajánlott tartalom

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.”