Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása

Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása Budapesten, a tervek szerint a következő 12 hónapban 100 darabot értékesítenek – mondta Szabó János, a magyarországi kizárólagos forgalmazó, a Comtex Green Zrt. vezérigazgatója a jármű budapesti bemutatóján kedden.

Magyarországon a főváros mellett egyelőre csak Debrecenben működik irodája a társaságnak, de terveik között szerepel, hogy a következő egy évben minden megyeszékhelyen nyissanak üzletet – tette hozzá a vezérigazgató.

Az indiai-amerikai vegyesvállalat, a REVA Electric Car Company Ltd. által gyártott járműveket egyelőre Indiából szállítják Magyarországra, de a cég tervei szerint a következő három évben létrehoznak egy gyárat Európában is.  Szabó János úgy fogalmazott: “ha rajtunk múlik Magyarországon lesz ez a gyár”.  Az autókat Magyarországon csak megrendelésre szállítják le, ennek ideje mintegy 3 hónap. Ólomsavas akkumulátor esetén az autókat 8 órát kell tölteni, hatótávolsága 80 kilométer, végsebessége pedig 80 kilométer/óra.

A vezérigazgató szavai szerint szabvány konnektorba dugva feltölthetők az autók.  Az alapkategória ára 12 ezer euró, több mint 3,7 millió forint. A forgalmazó számításai szerint az autó teljes feltöltése jelenleg 389 forint, szén-dioxid és egyéb károsanyag kibocsátása pedig nulla.

Jelenleg összesen 4 ezer darab ilyen jármű fut az utakon. Ebből 1.500 darab Angliában, sokat használnak Indiában, Norvégiában, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Cipruson és Costa Ricán.

Ajánlott tartalom

Viszlát 480 forintos benzin, hello 640 forintos üzemanyag

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eltörlik a hatósági áras benzint.