Elképesztően menőn néz ki az Audi sportos villanyautója

3,5 másodperces gyorsulást és 400 kilométeres hatótávot ígér az Audi 590 lóerős villanyautója, az e-tron GT.

Nem sokáig maradt egytagú az Audi villanyos autókból álló kínálata, az e-tron SUV-t két év múlva követi a sportosabb e-tron GT. Bár mókás a hosszú utakra utaló név egy elektromos autón, de a németek mindent megtettek annak érdekében, hogy valóban használható autóvá fejlesszék a konnektorról táplálható gépet. Nem mellesleg a széles és lapos autó valóban sportosan fest az éles vonalakkal, hatalmas felnikkel és markáns diffúzorral. Nem kisebb tervük van az ingolstadtiaknak, mint hogy 2025-ig összesen 12 darab, teljesen elektromos meghajtású modellt mutassanak be.

Kétség sem fér ahhoz, hogy az Audi a Tesla ellen megy az e-tron GT-vel. Nem mellesleg közeli rokona a szintén hamarosan érkező Porsche Taycannak. A két, egymástól 2,9 méterre lévő tengely között 90 kWh-s akkucsomag terül el, mely a WLTP szabvány szerint akár 400 kilométert is elmegy egy töltéssel. A rendszer teljesítménye 590 lóerő. Az autó egyébként 4,96 méter hosszú, 1,96 széles és 1,38 magas. A teteje karbonból készül, a karosszéria több eleme pedig alumínium.

Különleges az anyaghasználat a beltérben is, ahol a már jól ismert stíluselemek és kijelzők modernebb formátumával találkozhatunk. A beltér kialakításakor elsődleges szempont volt a fenntarthatóság, ezért szintetikus bőrből, mikroszálas anyagokból és Econyl fonalból dolgoztak. Utóbbit halászhálók újrahasznosításával készítik. A hagyományos csomagtér 450 literes, ami mellé még 100 liternyi tér áll rendelkezésre az e-tron GT orrában. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.