Elkészült a Dombóvár és Kaposszekcső közötti kerékpárút

Teljes hosszában elkészült a Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő, öt kilométeres kerékpárút, amelynek utolsó, egy kilométeres szakaszát pénteken Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel Kaposszekcsőn – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtóosztálya az MTI-vel.

Az összesen 55 millió forintos beruházáshoz 46 millió forinttal járult hozzá az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés – tájékoztatott a szaktárca.
Kovács Ildikó projektvezető az MTI-nek elmondta: az utasszámlálás adatai szerint naponta közel 200-an járnak kerékpárral – elsősorban dolgozni – Kaposszekcsőről Dombóvárra, illetve Dombóvárról a kaposszekcsői ipari parkba. A munkába járóknak ezentúl nem a nagy teherforgalmat bonyolító 611-es úton kell közlekedniük, hanem biztonságos kerékpárutat használhatnak – tette hozzá.

A projektfelelős megjegyezte: a beruházásnak turisztikai jelentősége is van, a most átadott szakasszal együtt tíz kilométer hosszan, Kaposszekcsőtől Gunarasfürdőig vezet kiépített kerékpárút.

Ajánlott tartalom

Az orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez

Az elefántokat az agyaruk miatt gyilkoló orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez egy új tanulmány szerint.