Elkészült a Velencei-tó körüli bicikliút

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára vágta át az elkészült bicikliút átadását jelképező szalagot Pákozdon, a Katonai Emlékparkban.

A több mint félmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-hálózat befejező szakaszának – amely a térség főbb turisztikai látványosságait kapcsolja össze – elkészültével Pákozd, Velence és Sukoró települések régi törekvése valósult meg. Mostanáig ugyanis hiányzott az a körülbelül 15 kilométeres kerékpárút-szakasz, amellyel immáron biztonságosan és kényelmesen körbekerékpározhatóvá vált a Velencei-tó. A Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának átadásán a sportért felelős államtitkár elmondta, hogy véleménye szerint a kerékpározás a szabadidő aktív eltöltésének egyik igazán jó formája. Kiemelte, hogy az állami sportirányítás részéről a Sportért Felelős Államtitkárság a 2011-es évben csaknem 600 millió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a 2010-ben a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére szánt állami forrásnak.

 
Czene Attila hangsúlyozta: “Ez is azt bizonyítja, hogy a kormány következetesen végigmegy azon az – sport területét érintő – úton, mely az ország egészségügyi mutatóinak javítását, a különböző sportágakkal kapcsolatos infrastrukturális fejlesztéseket, a rendszeres testmozgás megszerettetését tűzte ki céljául.”. Hozzátette, hogy ez is összhangban áll a sportvezetés elképzeléseivel, miszerint “ne csupán sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!”.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.