Elkészült a világ első teljesen elektromos Ferrarija

A lelkes csapat Thomas Magnum kedvenc autóját, egy 308 GTS-t alakított át.

A Ferrari elnöke Sergio Marchionne az idei Genfi Autószalonon úgy nyilatkozott, szinte biztos, hogy soha sem építenek majd tisztán elektromos meghajtást használó Ferrarit, az autóhoz ugyanis szorosan hozzátartozik a motorhang is. Nos, ha a Ferrari nem is épít ilyesmit, megteszi más helyettük.

Az ElectricGT nevű céget néhány jó barát hozta össze még 2014-ben, egyetlen cél érdekében: építeni akarnak egy teljesen elektromos meghajtású Ferrarit. Alig két évvel később a gyümölcs beérett, és megszületett az az autó, amit még Magnum is megirigyelne: az átdolgozott, 1978-as 308 GTS, ami így a 308 GTE nevet kapta.

A csapat alig 10 ezer dollárért (kb. 3 millió forint) vásárolta az autót, ami nem véletlenül volt ilyen olcsó: a kocsi motorja teljesen kiégett.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.