Elkezdik építeni az 1500 méteres hidat Tihany és Szántód között – környezetvédelemi szempontok?

A Balatoni Hídépítők Egyesületének (BHE) kezdeményezésére született egy új kormányhatározat, amely szerint 2019. év májusában el kell kezdeni az 1500 méteres hid építését a Balaton fölé.

2021-es nyári szezon elejéig elkészül a Balatonra tervezett híd, a Tihany és Szántód között közlekedő komp helyére. A Balatoni Hídépítők Egyesületének (BHE) kezdeményezésére született egy új kormányhatározat, amely szerint 2019. év májusában el kell kezdeni az 1500 méteres hid építését a Balaton fölé. A híd két oldalán kerékpárút és járda is fog épülni kilátókkal, illetve a híd közepe felnyitható lesz mint a londoni Tower Bridge. „Nagy öröm számunkra, hogy megvalósulhat ez az óriás beruházás a Balatonon, ezzel is segítve a térségben élők munkába járásának feltételeit. Reményeim szerint a híd elkészülte után, Fonyód és Badacsony között is megvalósulhat egy hasonló híd. ” – nyilatkozta a CsodalatosBalaton.hu megkeresésére Kenesei Zánka, a BHE elnöke. Az érintett területek lakóit és a közvéleményt 2019. április 1-én értesítette az illetékes hatóság az építési munkálatok megkezdésének szükségességéről.

( a hír természetesen áprilisi tréfa)

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Az utolsó jégkorszak őshőmérsékleti és csapadékviszonyait vizsgálta a CSFK vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földtani és Geokémiai Intézetének (CSFK FGI) munkatársai vezetésével nemzetközi kutatócsoport vizsgálta az utolsó jégkorszak őshőmérsékleti és csapadékviszonyait a Kárpát-medence déli részén.