Elon Musk: Hétüléses Tesla Model Y is érkezik még az idén

Elon Musk, a Tesla első embere ismét a Twitteren adott helyzetjelentést, amely alapján még idén számíthatunk az első hétüléses Model Y-ok leszállítására.

A Tesla második elektromos SUV-ja nem is olyan régen került gyártásba, ám első körben csak az ötüléses, nagyobb hatótávú változatokra összpontosítanak, hogy nyugodtan felpörgethessék a számokat, mielőtt egy másik akkumulátor-opcióval bonyolítják meg a termelést. Musk eközben elárulta, hogy valószínűleg nem kell majd kerek egy évet várni a két extra üléssel felszerelt Model Y-ra, hiszen a jelenlegi állás szerint akár már a negyedik negyedév elején gyártásba kerülhet a Model Y ezen változata. A dél-afrikai származású üzletember szerint az első leszállításokra októberben vagy novemberben számíthatunk, írta a teslasok.hu.

Bár az ötüléses Model Y már hónapok óta gyártásba került, a hétüléses változat prototípusát pedig láttuk, még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mekkora helye lesz a két leghátsó ülésen utazónak. Az első hétüléses prototípusokba való bepillantás alapján ugyanis ha a leghátul utazók is menetirány felé néznek arccal, a lábtér nagyon kevés lesz a számukra. Éppen ezért nem kizárt – sőt, valószínű -, hogy a Tesla végül a Model S hétüléses változatához hasonlóan megfordítja a két leghátsó ülést, és a plusz férőhelyeken menetirány szerint háttal ülnek majd az utasok. Ezek egyébként is valószínűleg csak gyerekek számára lesznek kényelmesek, ráadásul egy ötüléses változat csomagterének szétkapásából az is kiderült, hogy utal néhány jel a megfordított hátsó ülésekre.

A hétüléses változat bejelentése egyébként valamelyest meglepetés volt a bemutatón, hiszen a Model 3-nal csak valamivel nagyobb SUV-be nem mindenki számította rá, hogy bezsúfol még két ülést a Tesla. A Model X öt-, hat- és hétüléses változatban is kapható volt a megjelenése óta, a Model S pedig annak ellenére, hogy szedán, korábban kapott egy hétüléses változatot is, amelyben a két megfordítva elhelyezett ülés főként gyerekek számára kényelmes. Várhatóan a legutóbbira hajaz majd a leginkább a Model Y hasonló opciója.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.