Előzetesben a szennyvízátemelő működését veszélyeztető fémtolvajok

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság három fémtolvajt, akik – mintegy félmillió forint kárt okozva – veszélyeztették a pogányszentpéteri szennyvízátemelő biztonságos működtetését különböző tárgyak ellopásával – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Az ötfős, gépkocsival közlekedő társaságot még hétfőn hajnalban, néhány órával a lopás után a csurgói rendőrök Pogányszentpéteren igazoltatták, majd előállították – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Három embert a kihallgatásuk után őrizetbe is vettek.  Bíró Gábor elmondása szerint a tolvajok fedlapokat, csöveket és egyéb, a szennyvízátemelő működtetéséhez szükséges fémtárgyakat vittek magukkal. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy az előzetes letartóztatásba helyezett iharosi, iharosberényi, illetve balatonszentgyörgyi férfi korábban is követett-e el hasonló bűncselekményt – közölte a sajtóreferens.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.