Elvennének egy-egy sávot az autósoktól a budapesti Rákóczi úton

A Levegő Munkacsoport elvenne az autósoktól irányonként egy-egy forgalmi sávot a budapesti Kossuth Lajos utcában és annak folytatásában, a Rákóczi úton, a felszabaduló helyet pedig kerékpársáv építésére és járdaszélesítésre használná fel.

A csoport az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest Szíve program második ütemében, 2013-ban átépítik a Ferenciek terét, valamint felújítják a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út burkolatát, és középre helyezik a buszsávokat. Szerintük ez “kiváló alkalom” arra, hogy a forgalmi sávokból irnyányonként egyet elvegyenek az autósoktól, s a felszabaduló helyet kerékpárút-építésre és járdaszélesítésre használják fel. A civil szervezet levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy minden lépést tegyen meg ennek érdekében. A Levegő Munkacsoport hozzátette: a szakemberek korábban már kidolgozták a megvalósítás módját, de ahhoz hiányzott a politikai akarat. Úgy fogalmaztak, ellenzők vannak és lesznek, de az ellenvélemények “leszerelhetők”.

 

A petíciót, a Tarlós Istvánnak szóló levelet és az aláírásokkal teli molinót a főpolgármester nevében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója vette át, aki a közlés szerint azt mondta, el fogják készíteni a civil szervezet javaslatainak megfelelő tervváltozatot is. Jelezte ugyanakkor, hogy a forgalmi számításokat az átalakult helyzet miatt nyáron újra elvégzik.

 

 

+ képünk illusztráció

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. márpedig nagy dugók szoktak lenni így is a kossuth utcán…

  2. Élhetetlen város, barmok. dugók=felesleges káros-anyag terhelés