Emberi hamvakból növesztenek erdőt

Egy amerikai cég urna helyett cserepes növények talajába szórja hamvainkat, hogy halálunkban is hasznára váljunk a bioszférának. A vállalkozás célja, hogy a temetők erdőkké változzanak.

Az emberi hamvak újrahasznosításának e koncepcióját a Bios Urn nevű amerikai cég találta ki, melynek vezetői azt szeretnék, ha egy nap a temetőket erdőkkel válthatnák fel, ahol a hamvakból új élet sarjad.

A vállalkozás a Kickstarteren indított pénzgyűjtő akciót. A cég jelszava: “Élet az élet után.” Másik mottójuk: “A halál nem több, mint egy szó. Mert ami igazán számít, az az élet.” Nem ez az első alkalom, hogy a közösségi finanszírozást segítő oldal környezetvédelmi szempontokat előtérbe állító vállalkozás indításában segédkezik, a környezetszennyezők rémálmát jelentő mobilapplikációhoz is innen kapalozták össze a pénzt.

A Bios Urn honlapja mélyen hallgat az edény és a szenzor áráról. A cég Amerikán kívül is szállít, az más kérdés, hogy Magyarországon nem engedik a törvények, hogy “elültessük” szeretteinket.

Papírpohárból is lehet erdő

Az igazi alapanyag-körforgást valósítja meg a kaliforniai Reuse.Reduce.Grow. cég új fejlesztése, amely épp most zárta sikeres kampányát a Kickstarter közösségi pénzgyűjtő oldalon. Az általuk fejlesztett papírpohár nemcsak hogy újrahasznosított anyagból készül és lebomlik, de a falába magokat préseltek, így ha elültetik, az ígéret szerint legalább egy fa nő ki belőle. Használat után a poharat szét kell bontani, pár percre vízbe áztatni, és elültetni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.