Emberölési kísérlet ügyben segíthet a Teslák önvédelmi rendszere

A Teslák Sentry Mode-jának segítségével találná meg egy gyilkossági kísérlet elkövetőjét a norvég rendőrség – írja az electrek amerikai villanyautós szakportál.

A hír szerint vasárnap este egy ismeretlen elkövető megpróbálta felgyújtani Sanderfjord város polgármesterének házát, melyet a helyi rendőrség emberölési kísérletként kategorizál, írta a teslasok.hu. Mivel Norvégiában alapvetően nagy piaci részesedéssel rendelkezik a Tesla, illetve a polgármester házának környékén sok ilyen típusú autó parkol, a rendőrség bízik benne, hogy valamelyik autó Sentry Mode-ja rögzítette azt, ahogyan az elkövető menekül a helyszínről. A Sentry Mode a Teslák „önvédelmi rendszere”, ami első sorban úgy hivatott megvédeni a parkoló autót a vandáloktól és betörőktől, hogy amikor valaki közel lép az autóhoz, akkor az automatikusan elkezdi rögzíteni a környezetét az Autopilot külső kameráin keresztül. A Sentry Mode a múltban már jónéhányszor bizonyította hatékonyságát, hiszen nem egy példa volt már rá, amikor egy rongálót a felvételek alapján kerített kézre a rendőrség.A mostani viszont az első eset, hogy a rendőrség egy, a Tesla autóitól független bűncselekménynél kéri a teslások segítségét. Arra, hogy így sikerül azonosítani az emberölési kísérlet elkövetőjét, nincs garancia, de meglepő, hogy a bűnüldözők most először ilyen módszerrel igyekeznek elkapni egy bűnözőt. Ahogyan kiderült, a rendőrség figyelemmel követi a Teslák fejlődését, és így tisztában van vele, hogy milyen képességekkel bírnak az amerikai villanyautók a legnagyobb európai piacukon.

kép: teslarati.com

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.