Emlékszik még az autógyártóvá vált postára? Él és virul

Tavaly már kétezer elektromos postáskocsi járta a német utakat, a pozitív tapasztalatok miatt pedig megduplázná saját gyártású elektromos autóflottáját a Deutsche Post.

Nagyon beváltak az elektromos StreetScooterek a német postánál, melyből a szolgáltató tavaly már a kétezredik példányt is munkába állította. A jóból sosem elég, gondolhatják a cégvezetők, hiszen egyikük, Jürgen Gerdes minapi bejelentése szerint még idén megdupláznák a flotta méretét, írja az Automobilwoche. A járművek számának növelése továbbra is azt a célt szolgálja, hogy Deutsche Post 2050-re megszüntesse logisztikával kapcsolatos emisszióját.

A jellegzetes külsejű, elektromos járműveket továbbra is a StreetScotter GmbH készíti majd, mely a Bombardiertől megvásárolt üzemét Aachenben tartja fenn. A kétezer újabb gép leszállítása nem jelenthet problémát, hiszen két műszakos termelés esetén a gyár kapacitása 10 ezer elektromos járműre tehető évente.

Korábban annak ötlete is felmerült, hogy a StreetScootereket a Deutsche Post kereskedelmi forgalomban is megjelenteti, azonban Gerdes egyelőre nem kívánt részleket elárulni arról, megkezdik-e a piaci értékesítést. A cég felmérései szerint kereslet Németországon belül és kívül is egyaránt lenne az e-furgonok iránt, a német posta új szolgáltatását valószínűleg a környezetvédelemre (és a marketingre legalább ugyanilyen mértékben) adó vállalati ügyfelek pörgetnék, írja az autopro.hu. 

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.