Energetikai korszerűsítés kezdődött a MATE szarvasi telephelyén

Energetikai korszerűsítési munkálatok kezdődtek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szarvasi Anna-ligetben található könyvtár- és konferenciaépületében 134,2 millió forintos uniós támogatással.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az egyetem a fejlesztésről az MTI-vel azt közölte: cserélik a nyílászárókat, új levegő-víz hőszivattyús rendszert építenek be, javítják és festik a belső falfelületeket és a mennyezetet, új villamos főelosztót létesítenek, az épület körül térburkolatot készítenek, valamint szigetelik a lábazatot, a homlokzatot és a tetőt. A fejlesztés eredményeként 57 százalékos energiamegtakarítás várható. Emellett elkezdődött a beszerzési eljárás a Tessedik-épület Szabadság úti épületkomplexumának rekonstrukciójával kapcsolatban is, ennek legfontosabb célja a homlokzat és a tető felújítása lesz – írták.

Ajánlott tartalom

Agrárminisztérium: a magyar gazdák és az agrárium szolgálatában az Agrárközgazdasági Intézet

Minden ágazatnak és ezen belül minden szakpolitikának, minden minisztériumnak szüksége van egy olyan tudásbázisú intézményre, mint az Agrárközgazdasági Intézet, ami a tudásnak minden elemét magas szinten műveli az adatgyűjtéstől a társadalmasításig - mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az 2024. évi Gazdálkodás és AKI70 konferencián az AM tájékoztatása szerint.