“Energia – Másképp” – Konferencia a megújuló energiáról

“Energia – Másképp” címmel rendez ma konferenciát a megújuló energiáról a Heti Válasz a döntéshozók, a civil szervezetek és az energia szektor szereplőinek részvételével.

A rendezvényen megvitatják, hogy miként tudja teljesíteni Magyarország a megújuló energiaforrások részarányára vállalt kötelezettségeit. Szó esik arról is, hogy hogyan lehet a motorja az éghajlatváltozás elleni harcnak a megújuló energiaforrások terjedése és az energiahatékonyság javítása, valamint arról, hogy mi ösztönzi vagy korlátozza az energiahatékonyság javítását.
A konferencián előadást tart többek között Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal elnöke, Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke, Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója, valamint Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.