Energiabiztonságot adhat ezzel a rendszerrel a háztartásának

A Nature’s Generator által bemutatott kapcsoló sokkal kényelmesebbé teszi az energiafelhasználást.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Nature’s Generator egy 50 amperes 120/240 voltos, 12 áramkörös átkapcsolóval egészítette ki a termékei sorát – számol be a PV Magazine. Az eszköz amellett, hogy komoly energiabiztonságot ad, még a spórolást is segítheti. A kapcsolót úgy tervezték, hogy összekapcsolja egy napelemes otthon áramellátását egy akkumulátoros tartalékrendszerrel, az 50 amperes termék lehetőséget biztosít a háztulajdonosok számára, hogy több áramkört tápláljanak, mint az alacsonyabb amperes modellekkel. A vállalat szerint a kapcsoló 12 áramkör esetében akár 12 ezer watt teljesítményt is képes kezelni. A termék az otthoni áramellátáshoz és a napelemes akkumulátoros tartalékgenerátor-rendszerhez csatlakoztatva lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy manuálisan kiválasszák azt, hogy az áramkörök mikor kapjanak energiát a napelemes rendszerből. A kapcsolók úgy működnek, hogy leválasztják a tartalék energiaellátást a közüzemi áramról. A Nature’s Generator szerint a kapcsolók megfelelnek az előírásoknak, és az ISO/IEC 17067 Guide 17067, Conformity Assessment-Fundamentals of Product Certification, System 3, valamint az UL 1008 és a CAN/CSA C22.2 No. 178.1 szabványoknak megfelelően tanúsítottak. Bár az átkapcsoló előre be van kábelezve, és úgy tervezték, hogy a telepítése egyszerű legyen, ajánlott engedéllyel rendelkező villanyszerelőt igénybe venni a beszereléshez.

2023 szeptemberében a Nature’s Generator már bevezetett egy 30 amperes, 12 áramkörös 120/240 voltos eszközt a piacra. „Átkapcsolóink könnyen integrálhatók az otthoni terhelésközpontokba” – mondta Lawrence Zhou, a cég vezérigazgatója. Mint hozzátette, áramkimaradások esetén a kapcsoló képes ellátni az otthon kiválasztott áramköreit, biztonságban tartva a családokat. Emellett a technológia azt is lehetővé teszi, hogy a lakók elkerüljék a csúcsfelhasználási időszakokra jellemző magasabb közmű-költségeket, így takarítva meg pénzt.

A vállalat szerint a kapcsolók más akkumulátoros napelemes rendszerekkel és fosszilis tüzelőanyaggal működő generátorokkal is használhatók. A kikötés az, hogy a gáz- vagy propángenerátorok esetében a bemeneti dobozt kültéren kell felszerelni a mérgező gázok elleni védelem érdekében.

 

 

Kép: Nature’s Generator

Ajánlott tartalom

Nemcsak felhasználóként, munkavállalóként is sok új lehetőséget jelent a napelemek megjelenése a piacon

Az alternatív energiaforrások iránti igény, különösen a napelemekre való kereslet az elmúlt években ugrásszerűen növekedett Magyarországon. De nem csupán a lakosok élvezhetik ennek előnyeit, hanem az álláskeresők is, hiszen egyre több cég és vállalat foglalkozik a tiszta energiák értékesítésével és telepítésével. Így pedig számos munkalehetőség nyílik meg – akár a vidéki Magyarországon is, például olyan gazdaságilag jól fejlődő területeken, mint Eger városa.