Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Energiahatékonyabb Facebook

Energiahatékonyabb Facebook

Új, teljes mértékben megújuló energiával üzemelő adatközpontot épít a Facebook. A cég közlése szerint a texasi, fél négyzetkilométeres területen mintegy 500 millió dollárból épülő komplexum 2016 második felében áll majd üzembe.

Az új központ lesz a közösségi háló ötödik ilyen létesítménye a 3 amerikai és a svéd központ mellett. A felszerelés alapját a Facebook Open Compute Project adatközponti hardverdizájnja adja, a fenntarthatóság érdekében a drága légkondicionálók helyett a külső levegővel oldják majd meg a hűtést, ezt a technológiát a vállalat oregoni központjában fejlesztették ki.

Az energiát az új, 200 megawattos szélerőmű-rendszer biztosítja, ami a közelben épül 68 négyzetkilométeren. A Facebook deklarált célja, hogy 2018-ra adatközpontjainak energiaellátását 50 százalékban újrahasznosítható energiával oldják meg.

forrás: computerworld.hu

Ajánlott tartalom

MNB-alelnök: zöld ajánlás készül a bankoknak

A jegybank zöld ajánlást készít a bankoknak, erről néhány héten belül társadalmi egyeztetés kezdődik - mondta Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) felelős vállalatirányítás szakosztályának online konferenciáján szerdán.