Energiahatékonyabb Facebook

Új, teljes mértékben megújuló energiával üzemelő adatközpontot épít a Facebook. A cég közlése szerint a texasi, fél négyzetkilométeres területen mintegy 500 millió dollárból épülő komplexum 2016 második felében áll majd üzembe.

Az új központ lesz a közösségi háló ötödik ilyen létesítménye a 3 amerikai és a svéd központ mellett. A felszerelés alapját a Facebook Open Compute Project adatközponti hardverdizájnja adja, a fenntarthatóság érdekében a drága légkondicionálók helyett a külső levegővel oldják majd meg a hűtést, ezt a technológiát a vállalat oregoni központjában fejlesztették ki.

Az energiát az új, 200 megawattos szélerőmű-rendszer biztosítja, ami a közelben épül 68 négyzetkilométeren. A Facebook deklarált célja, hogy 2018-ra adatközpontjainak energiaellátását 50 százalékban újrahasznosítható energiával oldják meg.

forrás: computerworld.hu

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!