Energiahatékonyság fokozása épületautomatizálással – kiemelt innovatív téma először a CEP® Expo-n

Az energiatakarékos épületüzemeltetés egyik legfontosabb eleme az intelligens épületirányítás. Az épületek energiatudatos és gazdaságilag megtérülő működtetése érdekében szükségessé vált az alacsony energiaszintű működést elősegítő épületautomatizálási rendszerek használata.

Így az intelligens épületirányításnak egyre növekvő a szerepe és jelentősége az energiatakarékos épületüzemeltetés megvalósításában, amely az emberi társadalom fennmaradásának egyik pillére.
Az épületautomatizálási megoldások egyik kulcsszereplője a KNX, mely egy buszrendszerű intelligens épületirányítási technológia. A technológia segítségével energiahatékonyságot lehet elérni a középületekben, közintézményekben, irodaházakban, szállodákban, társasházakban és kórházakban is. A KNX szabványnak megfelelő speciális készülékek alkalmazhatóak a világítás, fűtés/hűtés/szellőzés, energiamenedzsment, vagyonvédelem, audio vizuális rendszerek és háztartási készülékek területén.

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállításon október 27-28-án kiemelt szerepet kap az épületautomatizálási megoldások és a KNX Egyesület megjelenése. A megfelelő energiahatékonyság elérését a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület magyarországi tevékenységével szintén szeretné előmozdítani, melyről Balogh Zoltán az Egyesület elnöke így vélekedik:
„ Fontosnak tartjuk megjelenni ezen a szakmai eseményen, mert ez egy olyan fórum, melyen keresztül el lehet juttatni azokat az információkat a szakemberek számára, melyek szükségesek ahhoz, hogy a kor szellemében működő épületeket alkossanak. Ha ma nem az elérhető legjobb megoldást választjuk, akkor senki se várja, hogy az 10-20 év múlva megfeleljen az akkori elvárásoknak. Luxus olyan épületeket építeni, melyek falják az energiát és nem veszik figyelembe a jelenlegi és a várható előírásokat, melyek a következő 10 évben egyre szigorúbbak lesznek.”
Az innovatív épületautomatizálási témában előadásokat is hallhatnak a szakemberek és érdeklődők, a CEP® Expo-n megrendezésre kerülő konferenciákon, olyan neves és nemzetközi cégek előadóitól, mint az Eaton-Kapsch, az Elektro-Kamleitner és a Honeywell.

Kiállítóink listáját megtekintheti itt.

A két nap alatt megrendezésre kerülő konferenciák programját megtekintheti itt.

Kedvezményes látogatói belépőjegyet igényelhet itt.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.