Energiatakarékos előregyártott ház

A Beachaus I nemrégiben készült el nem messze Vancouvertől, a White Rock East Beach lakónegyedben, egy nyüzsgő és környezettudatos család számára.

A Beachaus I építkezési munkálatait az InHaus Development hajtotta végre, akik az „élj okosan, ne nagy lábon” jeligével dolgoznak. A terveket a Pb Elemental cég készítette el, akik előregyártott elemekből épülő házakat fejlesztenek ki, kizárólag az InHaus Development részére. A 194 négyzetméteres házban két hálószoba, egy kamra, egy földszinti stúdió és egy emeleti hálószoba van, valamint egy megosztott nappali, konyha és ebédlő helyiség is megtalálható benne. A nappaliból kinyúló erkély pompás kilátást nyújt a Semiahmoo-öbölre, és a számos ablakon át a ház természetes fényáradatban úszhat.

beachaus

A Beachaus I az első olyan épület a környéken, mely elnyerte a Leadership in Energy and Environmental Design (Vezető Energia és Környezeti Dizájn, LEED) platina fokozatát. Ennek megfelelően egy takarékos HRV (hővisszaforgató ventilátor) rendszerrel felszerelt, ezen kívül nagy ablakokkal, hidronikus fűtéssel, termál borítással és alapos szigeteléssel ellátott. A padló bambuszból készült, a szekrényeket pedig az FSC (Forest Stewardship Council) előírásainak megfelelően ácsolták. Az esővizet összegyűjtik a tetőrészről, hogy azzal öntözzék a kis törődésigényű kertet. Na, ki költözne be?

beachaus

beachaus

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.