Energiatakarékos háztartási gépeket adományozott a Whirlpool az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Hűtőszekrényeket, fagyasztóládákat, mosógépeket és mikrohullámos sütőket – összesen 40 háztartási eszközt – adományozott a Whirlpool Magyarország Kft. az Ökumenikus Segélyszervezetnek; a segélyszervezet több intézményébe eljutó gépeket csütörtökön a szolnoki Családok Átmeneti otthonában adták át. Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszédében a magyarországi cégek társadalmi szerepvállalásának fontosságát emelte ki, hozzátéve: ötgyerekes anyaként külön örül annak, hogy modern eszközök rászoruló, gyerekes családokat fognak szolgálni.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója – miközben köszönetet mondott az adományért – megjegyezte: a Whirlpool által felajánlott gépek energiatakarékosak, aminek révén szociális intézményeikben csökkentik a fenntartással járó pénzügyi kiadásokat. A segélyszervezet egyébként erejéhez mérten igyekszik a családok figyelmét a környezet tudatos védelmére ráirányítani, például a szelektív hulladékgyűjtést már több helyen meghonosították – fűzte hozzá.

Huczka István, Whirlpool hazai cégének vezetője arról beszélt, hogy ezúttal biztos abban, hogy a felajánlott gépek jó helyen vannak. Mint mondta, a gépek egy részét gyermekrajzokat megörökítő dekorfólia borítja. Ezek a rajzok a Whirlpool által tavasszal általános iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat legjobb pályamunkái. Emlékeztetett rá, hogy a Whirlpool az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül az idei borsodi árvíz károsultjain is segített nagy teljesítményű mosó- és szárítógépekkel. A Whirlpool Magyarország Kft. összesen 6 millió forint értékben 56 készüléket adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a gépek a szolnoki mellett budapesti, gyulai, miskolci, olaszliszkai intézményekbe kerültek illetve kerülnek. Az adományozási ceremónia végén a két fél vezetője együttműködési megállapodást írt alá a további segítségnyújtásról.

Ajánlott tartalom

Ezzel az egyszerű tippel sokat spórolhat a havi rezsin

Sokan bele sem gondolnak, hogy az okos hűtőhasználattal és vásárlással mennyi energiát spórolhatnak.