Energiatakarékos LED közlekedési lámpák potenciálisan veszélyforrások

A LED-es jelzőlámpáknak számos előnyük van: élettartamuk hosszú, kevesebb karbantartást igényelnek, nagyon kevés villamos energiát használnak, csökkentve a város áramszámláit, és jobban láthatóak.

De a magas energia-hatékonyságuk a nullára csökkenhet bizonyos hóviharok közben. Ha a hó valahogy rajtuk marad, eltakarja a fényeket, mert a LED-ek nem bocsátanak ki annyi hőt, amelytől leolvadhatna a hó.

Állítólag hét év alatt ez volt az első olyan eset, hogy a városvezetéseknek takarítóbrigádot kellett kivezényelniük, hogy takarítsák le a hótól LED-es jelzőlámpákat, szóval nagyon különleges hó lehetett ez, ami rájuk tapadt.

Egyesek úgy vélik, jobb lenne, ha kis ablaktörlőket szerelnének a lámpákra, de személy szerint én nem gondolnám, hogy ez volna a legjobb módja a takarításnak. Az ablaktörlők is karbantartást igényelnek, mivel mozgó részei vannak, így valószínűleg azok sem működnének jól, ha beáll a zord téli idő.
Egyes vállalatok igyekeznek fűtött burkolatot eladni, de ha mindig fűtik őket, akkor az extra költségek fejében jelentős mértékben csökkennének a megtakarítások.

Úgy vélem, a megoldás az lenne, ha valamilyen optikai érzékelőt szerelnének fel, amely észlelné, ha valami akadályozza a normális működést. Amikor az érzékelő jelzi ezt, az elektromos fűtés bekapcsolódna, így leolvadna a hó vagy jég. Ez tűnik a legjobb módszernek, így maradna megtakarítás is, kevés karbantartást igényelne, azonban annál nagyobb biztonságot adna.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).