Még 250 évet nyertünk?

Elemzők szerint az alternatív módszerekkel kinyerhető gáznak köszönhetően az energiaválságot lefújhatjuk, vagy legalább 250 évvel kitolhatjuk.

Korábban úgy gondolták, hogy a gáz hagyományos kitermelése 1970-re eléri a csúcsot, ahonnan szükségszerű visszaesés kezdődik írja az index.hu. El is kezdték kiváltani a gázerőműveket olaj- és szénalapúakkal. Aztán 2002-ben a brit Királyi Akadémia bejelentette, hogy a gázkészletek csökkenése miatt két éven belül komoly áramszünetek várhatók, ezek azonban a mai napig nem érkeztek meg. Sőt, úgy tűnik, jó ideig még nem is fognak.
Bőséges tartalékok
Az amerikai Energy Information Administration konzervatív becslései szerint ugyanis a gáztartalékok legalább negyven százalékkal nagyobbak, mint gondoltuk, ha az olajpalában rejlő gázokat is figyelembe vesszük. Sőt ha minden elérhető és kitermelhető gázt számításba veszünk, az intézet szerint hatszor nagyobb tartalékokkal érdemes számolnunk, mint azt korábban gondoltuk.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A biodiverzitás fontosságára hívják fel a figyelmet

Hazánkban, mint az egész világon, a biológiai sokféleséget nagyon sok dolog veszélyezteti. Ti is tehettek az élővilág sokszínűségének megőrzése érdekében!