A holland Delft Egyetem csapata nyerte a napelemes autók versenyét Ausztráliában.

Ennyi idő megtenni 3000 kilométert egy napelemes autóval

A holland Delft Egyetem csapata nyerte a napelemes autók versenyét Ausztráliában.

A felsőoktatási intézmény “Nuon Solar Team” elnevezésű csapata ért először célba a 3000 kilométeres versenyen. A verseny, melyet kétévente rendeznek meg, vasárnap indult Darwinból és négy nap után fejeződött be Adelaide-ban – számolt be a BBC.

A világ minden részéről közel 50 csapat versenget a győzelemért, ám nagy meglepetés nem született, hiszen a legutóbbi megmérettetést is ugyanez a holland csapat nyerte. Az ország egyetemei úgy tűnik erős csapatokat hoztak magukkal, mivel a második helyet a Twentei Egyetem szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogóra a japán Tokai Egyetem csapata ért még fel.

A The World Solar Challange névre hallgató verseny célja, hogy népszerűsítse a napelemes autókat, amelyek talán idővel hétköznapi látványok lesznek az utakon.

Ajánlott tartalom

Hétfőtől ismét pályázhat elektromos kerékpár támogatásra

Február 1-jétől újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek célja - a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően - a teremtett világunk védelme, a magyarok egészségügyi állapotának javítása, a munkavállalók autóhasználatának csökkentése és a kerékpáros közlekedés ösztönzése - közölte Steiner Attila.