Ennyire lesz meleg holnap

Az év eddigi legmelegebb napjai jönnek, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma 6–11, pénteken 10–17, szombaton 9–15 fok valószínű.

Miután a ködfoltok megszűnnek, észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de még több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Helyenként előfordul kisebb eső. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, később az északnyugati szél. Pénteken többfelé viharossá fokozódik a szél, néhol lehet kisebb eső, zápor. A hőmérséklet csak a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében marad 10 fok alatt. A szombat is szeles lesz, de többórás napsütésre számíthatunk, legfeljebb egy-két helyen alakulhat ki zápor. A folytatásban visszaesik a hőmérséklet, és a jövő hét elején itt-ott havazhat. Eleinte melegfront okozhat fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást. Ezt követően hidegfronti hatás miatt erősebbek lehetnek a reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reflexidő.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.