ENREG Energia Regenerabila – Expo Arad International

2010 és 2011 mérföldkőnek számít a romániai megújuló energiapiac fejlesztésében. A Nemzeti Cselekvési Terv megújuló energiaforrások felhasználását érintő előterjesztése után Romániának el kell kezdenie ezek kidolgozását és felépítését, melyben az állam is egyre nagyobb szerepet vállal.

A REECO nemzetközi kiállítás és konferencia szervező támogatja a romániai megújuló energiapiac fejlődését és 2011. április 7-9. között immár harmadik alkalommal rendezi meg az ENREG ENERGIA REGENERABILA® vásárt Aradon. Ez az egyetlen kiállítás és konferencia Nyugat-Romániában és a régióban, amely három ország érdekeit egyesíti a megújuló energiák témakörében. A szél- és napenergia térképek arról tanúskodnak, hogy Romániában alig található olyan terület, amely ne lenne alkalmas a környezetbarát energia előállítására. A különösen magas RES potenciált a tengeri éghajlatnak és a dél-európai fekvésének köszönheti.

Románia jelenlegi zöldenergia mennyisége megegyezik magas megújuló energia potenciállal, amely legtöbb esetben nincs kihasználva, és amely Romániát vonzóvá teszi a külföldi befektetők, fejlesztők és felhasználók számára, akik a megszokottaktól eltérően, nem a nyugat-európai országokban keresik a piacot. (Roland Berger)
Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energia és energiahatékony építés és felújítás területén – az ideális hely a szakértők és kulcsfontosságú személyek találkozására. 2011. április 7-9. között az Expo Arad International Vásárközpontban ad helyet Dél-kelet Európa egyik kulcsfontosságú megújuló energia eseményének, a Szerbia, Magyarország és Románia által alkotott “határmenti háromszögben”.

A nemzetközi kiállítás a következő témakörökre fókuszál: fából nyert energia, vízenergia, biogáz, napenergia, hőszivattyú és geotermális energia, valamint energiahatékony építkezés és felújítás, energetikai szolgáltatások, kapcsolt energiatermelés. A Napenergia Park, Biogáz Utca és Vízenergia Sétány külön részei a vásárnak, ahol a könnyebb átláthatóság érdekében több kiállító ezekből a szektorokból egymás mellett állít majd ki.
A kiállítás mellett szakmai konferenciák is várják az érdeklődőket a következő témákban: biogáz, napenergia, fából nyert energia, vízenergia és energiahatékonyság. Nemzetközi és helyi szervezetek, szövetségek, szakemberek és cégek mutatják majd be a legújabb trendeket, kutatási eredményeket, technológiákat és innovációkat.
További információkat talál az ENREG ENERGIA REGENERABILA®-ról honlapunkon: www.enreg-expo.com.

Ajánlott tartalom

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol a csomagolási hulladék mennyiségi csökkentése érdekében

Az Európai Bizottság új európai uniós jogszabályokat javasolt szerdán, amelyek célja, hogy visszaszorítsa a nehezen lebomló és a környezetre káros műanyag csomagolási hulladék mennyiségét.