Építkezés kompromisszumok nélkül, újrahasznosított anyagból!

Az újrahasznosításból származó, és így környezetbarát, építésre használható anyagra ma még talán többen fenntartással gondolnak – legtöbbször ok nélkül. E környezetkímélő anyagok esetén az ellenérvek között a biztos nem olyan masszív, nem olyan tartós kijelentések jelennek meg, vagy valamiben kompromisszumot kell kötni akár a kényelmünk, komfortérzetünk rovására. A Leier Durisol építőanyagok azonban rácáfolnak a sztereotípiákra.


Az újrahasznosításból származó, és így környezetbarát, építésre használható anyagra ma még talán többen fenntartással gondolnak – legtöbbször ok nélkül. E környezetkímélő anyagok esetén az ellenérvek között a biztos nem olyan masszív, nem olyan tartós kijelentések jelennek meg, vagy valamiben kompromisszumot kell kötni akár a kényelmünk, komfortérzetünk rovására. A Leier Durisol építőanyagok azonban rácáfolnak a sztereotípiákra.

A Durisol környezetbarát építőanyag, újrahasznosított mineralizált faforgácsból, cement, víz és még néhány speciális anyag hozzáadásával készül. Nem is hinnénk, hogy immár nyolcvan éve gyártják, és ez alatt az idő alatt bebizonyította, hogy nem csak képes felvenni a versenyt a hagyományos építőanyagokkal, de sok tekintetben túl is szárnyalja azokat. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a házban, de a ház körül is sokoldalúan és kreatívan használható.

Nem luxus, minőségi választás!

A Durisolt általában azok a beruházók, kivitelezők választják, akik minőségi építőanyagokból, ugyanakkor környezettudatosan, a fenntarthatóságot is figyelembe véve döntenek. Az újrahasznosított anyagból stabil, teherbíró építőanyag készíthető, ami további előnyös tulajdonságokkal is bír, amelyek áldásos hatásukat a használat során is kifejtik. Kiváló hő- és páravezető képességekkel rendelkezik, ezáltal kellemes és gazdaságos beltéri klímát biztosít a hideg téli és a forró nyári időszakban egyaránt. Válaszfalak, belső teherhordó falak egyaránt építhetők belőle, sőt ez a műszaki megoldás akár kéregfalként, falpanelként is rendelkezésre áll, amely a falpanelek méretének köszönhetően jelentősen gyorsítja az építkezést, a technológiának köszönhetően pedig sokkal pontosabb kivitelezést is biztosít, ami nem csak a kivitelezés közben, de a későbbiek során is számos hibalehetőséget kiküszöböl. A Durisol falazóelemekből készülő építmények a falazatot erősítő vasalással és a falszerkezetbe betöltött betonnal földrengésbiztossá is tehetők. Megtalálható olyan vastagságú, integrált hőszigeteléssel ellátott elem is a Durisol szortimentjében, amely külső teherhordó falként használva az épületek energiafelhasználására vonatkozó egyre szigorodó előírások között is megállja a helyét, így hosszú távon mindenképpen nyerünk vele. Ha pedig mindezeket figyelembe vesszük, máris belátható, hogy valóban nem luxus, hanem egy átgondolt, minőségi választás.

Durisol, a ház körül

Biztosan mindenki találkozott már az autópályák, vasutak, forgalmas utak mentén húzódó hatalmas zajárnyékoló falakkal, azt azonban már talán kevesebben tudják, hogy ezek is Durisolból készülnek, kihasználva annak kiváló hangszigetelő és hangelnyelő képességét. Ezt a funkciót is egyre több magánépítkező és felújító fedezi fel, így nem ritka, hogy akár családi házak zajárnyékoló kerítéseként is megjelenik, ami ugyancsak azt bizonyítja, hogy ez ma már tényleg nem számít luxusnak. Ipari létesítmények, zajosabb telephelyek kerítései anyagaként pedig kifejezetten logikus választás. Változatos szín- és mintaválasztékának köszönhetően a minimáltól a mediterránig, bármilyen stílushoz könnyen illeszkedik.

Ezzel pedig még mindig nem merül ki a ház körüli változatos felhasználásának lehetősége: komposztálók, magaságyások, bortároló rendszerek is készülnek belőle. A Durisol elemekből összerakott magaságyások, komposztálók, bortároló rendszerek ellenállnak a környezeti hatásoknak, vegyileg semlegesek, ezért életciklusuk hosszú, ami fenntarthatósági szempontból nem elhanyagolható tulajdonság. Ezenfelül biztonsági szempontból is kitűnő választás, ugyanis nehezen ég, tehát jóval tűzbiztosabb például a fából készült hasonló funkciójú társainál.

Nézzük a számokat!

Álljon itt néhány érdekes számadat a zajárnyékoló falakról: több mint 30 decibel léghanggátlást biztosít és 13-17 decibelig el is nyeli a hangot. A kerítésként telepített esztétikus, vandálbiztos, Durisol falak megépítésüket követően gyakorlatilag semmilyen karbantartást nem igényelnek, magasnyomású mosóval, sima vízzel könnyen tisztíthatók, így még ebben az esetben sem kell vegyszerekkel terhelni környezetünket.

 

További részletek a sokoldalú Leier Durisolról: Durisol épitőanyagok

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.