Építőanyag bio műanyagból

A fogyasztói termékek kialakításakor és csomagolásakor már teret nyert a bio műanyag, nemrégiben azonban új, különleges alkalmazási módját ismerhette meg a szakma és nagyközönség.

Egy teljes pavilon megépítéséhez alkalmazták ugyanis a speciális bio műanyagot a Stuttgarti Egyetem rendkívüli projektjének köszönhetően, írja az alternativenergia.hu. Az eddig ismeretlen és szokatlan felhasználási mód lényege, hogy nem kőolaj eredetű forrásokból készül, hanem megújuló természetes rostokból. Az új anyag tulajdonsága: szükség szerint feldolgozható későbbiekben bármilyen technikával, tűzálló és tartós, alkalmas a laminálásra, a lézeres vágásra vagy bármilyen felületi kezelésre.

Fontos hangsúlyozni, hogy minden építőanyagokra vonatkozó szabványnak megfelel és mind a külső, mind a belső burkolásnál úgymond testhezálló anyagnak számít. A technológiáról tudni kell azt is, hogy az egyetemi projektben résztvevő szakemberek a bio műanyagból gyártott lapokat alakították ki olyan háromdimenziós alakzattá, amelyből a folyamat végén egyedi stílusú szerkezet “képződött”. A kutatási projekc célja, a burkolási lehetőségek kiszélesítése, olyan jövőbeli megoldások kifejlesztése, amely egyaránt szolgálja majd a megújuló erőforrások használatát és él az az újrahasznosíthatóság lehetőségével.

-

-

-

Ajánlott tartalom

A LONGi felmérte a tetőtéri napelem-végfelhasználók igényeit

A cég most az új Hi-MO 6 modulsorozattal teljesítette, amit kértek.