Építőipari “okos állványt” fejleszt egy hazai cég

A mindszentgodisai Caadex Kft. építőipari “okos állványt” fejleszt 640 millió forintból, amely képes figyelmeztetni használóját, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást igényel – közölte a társaság az MTI-vel.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Baranya megyei magyar, családi kft. közleménye szerint az állvány stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb lesz a piacon jelenleg elérhető termékeknél. Egy stabil, jól illesztett vasszerkezet létrehozását célozták meg, amely illesztési pontjainak magas száma miatt nagymértékben ellenáll a csavarodásnak és oldalirányú mozgásoknak. Az állványrendszert szenzorokkal látják el, amelyek folyamatosan adatokat szolgáltatnak a felhasználónak az eszköz állapotáról. A fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alaptól 321 millió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el a cég. A több mint száz embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön – például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban – értékesíti. A cég 2021-ben 4,28 milliárd, egy évvel korábban 2,6 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2021-ben 445,3 millió, 2020-ban pedig 222,6 millió forint volt. Közölték, hogy a társaság idei kilátásai a magas energiaárak és az általános anyaghiány miatt nem kedvezőek, de bíznak abban, hogy a tavalyinál nem zárnak rosszabb évet 2022-ben.

 

Képünk illusztráció.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.