Építsen passzívházat egyetlen csavarhúzóval

Négy nap és egy vezetéknélküli csavarbehajtó szükséges egy úgynevezett pop-up ház összeállításához. A ház szerkezete szigetelő blokkokból és fa panelekből álló, ami állítólag igen jó szigetelési jellemzőket biztosít az ingatlannak.

Van egy olyan ház, amelynek összeállításához mindössze egy csavarhúzóra, vagyis inkább egy akkus csavarbehajtóra van szükség. A házat szinte úgy lehet összerakni, mintha Legóból építenénk meg az ingatlant: a különböző szigetelő elemeket – melyek újrafelhasznált anyagokból készülnek – fa panelek választják el egymástól – írja az Architizer építészetre szakosodot oldal. A módszer ismertetésekor az építészstúdió azt írja, hogy rendkívül alacsony költségből kihozható egy ház felhúzása, ráadásul a fűtésre sem kell sokat költeni, mivel a ház energiafelhasználása a passzívház-sztenderdeknek is megfelel.

Az árra vonatkozólag azt írják, hogy 200 euró/négyzetméterból (körülbelül 60 ezer forint/négyzterméter) kihozható egy ház felépítése, egy 70 négyzetméteres ingatlan felépítése például tehát elvileg 4,2 millió forintból kijön. A házból jelenleg úgy tűnik, egyetlen bemutató darab található Franciaországban.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.