Ópusztaszer - A Zöldgazdaság fejlesztése az Új Széchenyi-terv egyik kiemelt programja. Magyarországon a sugárzási adottságok, valamint a napos órák száma európai viszonylatban is kedvező, viszont ezen a területen még igen jelentős kihasználatlan lehetőségeink vannak.

Épül a napelempark Ópusztaszeren

Ópusztaszer – A Zöldgazdaság fejlesztése az Új Széchenyi-terv egyik kiemelt programja. Magyarországon a sugárzási adottságok, valamint a napos órák száma európai viszonylatban is kedvező, viszont ezen a területen még igen jelentős kihasználatlan lehetőségeink vannak.

Az állam kiemelt támogatásokkal segíti a napenergia előállításához szükséges termelőkapacitások létrehozását – közölte Sarkadi Gábor. A pécsi székhelyű Napfény Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, augusztus 10-én megkezdődött a tereprendezés, a kerítés felhúzása – Ópusztaszer külterületén 206 millió forintos támogatással napelemparkot épít a pécsi cég. A helyszín kiválasztásában a napsütéses órák száma volt a döntő, így esett a választás a dél-alföldi régióra, és azon belül is a kisteleki kistérségre – tette hozzá Sarkadi Gábor. Megtudtuk, két héten belül a napelemek is megérkeznek. A tervek szerint 2013. szeptember 30-án befejeződik az építés. A projektben a 499 KW névleges teljesítményű napelemtelepre közel 2000 darab 250 Wp-s (várható legnagyobb üzemi teljesítményű) napelemet helyeznek el földbe süllyesztett tartószerkezetekre, írja a delmagyar.hu.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.