Épületgépészek napenergiás egyesülete alakult

Megalakult a Magyar Épületgépészek Napenergia Szövetsége (MÉGNAP) szeptember 2-án, Balatonkenesén, a MÉGSZ szakmai közéleti napjának zárásaként.

Az alakuló ülés első napirendjeként a kezdeményezők egyike, Varga Pál indokolta az egyesület alapításának szükségességét. Szerinte a Magyar Épületgépészek Szövetsége Napenergia Tagozatának utódaként létrejövő egyesület a kormányzattal és hivatalokkal folytatott tárgyalásokon hatékonyabban tud fellépni a napenergia-hasznosítással foglalkozó épületgépészek nevében és reménye szerint jelentős tagsággal és szervezettséggel is fog működni. A jelenlévő 27 vállalkozó elfogadta az egyesület alapszabályát, amelynek fontos pontja, hogy a MÉGNAP önállóan, de ugyanakkor a Magyar Épületgépészek Szövetsége tagegyesületeként fog működni annak érdekében, hogy az együttműködésben rejlő előnyök minél jobban érvényesüljenek. Az egyesületbe 2011-ben belépőket az alapító tagok között fogják nyilvántartani. Az egyesület elnöke Varga Pál, az elnökség tagjai Beleznay Nándor, Kárpáti Gábor, Urbancsok Attila, Varga Attila és Moumoulidis Ioannis lett. A MÉGNAP a bírósági bejegyzés után kezdheti el a formális működést.

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .