Épületgépészek napenergiás egyesülete alakult

Megalakult a Magyar Épületgépészek Napenergia Szövetsége (MÉGNAP) szeptember 2-án, Balatonkenesén, a MÉGSZ szakmai közéleti napjának zárásaként.

Az alakuló ülés első napirendjeként a kezdeményezők egyike, Varga Pál indokolta az egyesület alapításának szükségességét. Szerinte a Magyar Épületgépészek Szövetsége Napenergia Tagozatának utódaként létrejövő egyesület a kormányzattal és hivatalokkal folytatott tárgyalásokon hatékonyabban tud fellépni a napenergia-hasznosítással foglalkozó épületgépészek nevében és reménye szerint jelentős tagsággal és szervezettséggel is fog működni. A jelenlévő 27 vállalkozó elfogadta az egyesület alapszabályát, amelynek fontos pontja, hogy a MÉGNAP önállóan, de ugyanakkor a Magyar Épületgépészek Szövetsége tagegyesületeként fog működni annak érdekében, hogy az együttműködésben rejlő előnyök minél jobban érvényesüljenek. Az egyesületbe 2011-ben belépőket az alapító tagok között fogják nyilvántartani. Az egyesület elnöke Varga Pál, az elnökség tagjai Beleznay Nándor, Kárpáti Gábor, Urbancsok Attila, Varga Attila és Moumoulidis Ioannis lett. A MÉGNAP a bírósági bejegyzés után kezdheti el a formális működést.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.