Érkezik az ősz -mutatjuk mikor

Kellemes meleg időnk lesz hétvégén, majd hétfőn megérkezik az ősz első hulláma.

Pénteken, szombaton, sőt még vasárnap kora délután is kellemes nyárvégi időben lehet részünk, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyobb sétát, esetleg kirándulást tenni a szabadban: a napsütésben délutánonként 25-26 fok, keleten-délkeleten akár 26-28 fok köré emelkedik a hőmérséklet írja az idokep.hu. Az időjárásváltozás és az érkező hidegfront előjeleként aztán vasárnap délután már megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a délies szél, estétől záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. Hétfőn várhatóan a kora délutáni órákban aztán viharos északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, mely 10-12 fokos lehűlést is hozhat. Az eddigi, már-már nyáriasnak mondható hőmérsékletekhet képest hatalmas lesz a kontraszt, ráadásul napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőre is. A változásokat a frontérzékenyek is nehezen viselhetik: görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás egyarán előfordulhat.
Kedden még marad a sok felhő, borongós, szeles idő várható, szerdán hajnalban pedig megjelennek az igazi, őszies hangulatot hozó ködfoltok is; ezek feloszlása után azonban szerdán már újra a napsütésé lesz a főszerep.

Ajánlott tartalom

MNB-alelnök: a jegybankok nélkül nincs zöld átmenet

Az energiaátmenet a világ egyik legnagyobb kihívása és egyben az egyik legnagyobb lehetősége is, amelyhez a jegybankok új szemléletmódjára is szükség van - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a Network for Greening the Financial System (NGFS) londoni konferenciáján hétfőn.