Érkezik az ősz -mutatjuk mikor

Kellemes meleg időnk lesz hétvégén, majd hétfőn megérkezik az ősz első hulláma.

Pénteken, szombaton, sőt még vasárnap kora délután is kellemes nyárvégi időben lehet részünk, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyobb sétát, esetleg kirándulást tenni a szabadban: a napsütésben délutánonként 25-26 fok, keleten-délkeleten akár 26-28 fok köré emelkedik a hőmérséklet írja az idokep.hu. Az időjárásváltozás és az érkező hidegfront előjeleként aztán vasárnap délután már megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a délies szél, estétől záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. Hétfőn várhatóan a kora délutáni órákban aztán viharos északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, mely 10-12 fokos lehűlést is hozhat. Az eddigi, már-már nyáriasnak mondható hőmérsékletekhet képest hatalmas lesz a kontraszt, ráadásul napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőre is. A változásokat a frontérzékenyek is nehezen viselhetik: görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás egyarán előfordulhat.
Kedden még marad a sok felhő, borongós, szeles idő várható, szerdán hajnalban pedig megjelennek az igazi, őszies hangulatot hozó ködfoltok is; ezek feloszlása után azonban szerdán már újra a napsütésé lesz a főszerep.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.