Érkezik az új Tesla Plaid Model S

Nem csak a szedánokat, hanem úgy teljesen egészében az autóipart készül agyonverni a Tesla az akkumulátornapon leleplezett Plaid Model S-sel.

Ahogyan azt sejthettük, a specifikációk őrületesek, ám talán még mi sem gondoltuk volna, hogy a Tesla egy ennyire erős Model S-t jelent be a mai napon. Elon Musk a Battery Day-en tartott előadását ugyanis a jól ismert „one more thing”-gel zárta, ami ez esetben mindenki örömére a Model S Plaid változata volt, írta a teslasok.hu.

Mint kiderült, a hárommotoros (egy az első, kettő a hátsó tengelyen) összkerékhajtással érkező Model S kevesebb mint két másodperc alatt gyorsul 60 mph-s (96 km/h) tempóra, a negyedmérföldes sprintet pedig kevesebb mint 9 másodperc alatt futja. Az elektronikusan limitált végsebesség 320 km/h, a hatótáv pedig elképesztő, a Tesla tesztje alapján több mint 835 kilométer. Ezek az adatok koronáért kiáltanak, a Tesla weboldalán pedig máris a valaha volt leggyorsabb szériagyártásba került autójaként hirdetik a Plaid Model S-t.

Hirdetik, ugyanis az adatok leleplezésével egyszerre a Plaid Model S felkerült a Tesla weboldalára is, ahol már előrendelhető a több mint 1100 lóerős villanyfenevad. Ezzel kiderült az indulóár is, ami az Egyesült Államokban 134 490 dollár, azaz forintba átszámolva 41,5 millió. Hivatalos fotót még nem kaptunk a Plaid kasztnijáról, amit valószínűleg még nem véglegesített a Tesla, így ez még várat magára. Addig a Tesla weboldalán is egy hagyományos Model S-sel illusztrálják a több mint ezer lóerős változatot.

A Tesla sajnos ezzel együtt egy régebbi szokásához híven csúszást is bejelentett – a Plaid Model S az előzetesen beharangozott idei megjelenés helyett a mostani állás szerint csak 2021 végén kerül a piacra.

Volt egy slusszpoén is, mégpedig, hogy a Tesla ismét kivitte a Plaid prototípusát a Laguna Seca versenypályára, ahol ezúttal 6 másodpercet javítottak a korábbi idejükön. Tavaly egy 1:36.55-ös idővel a Tesla felállított egy rekordot, amit azóta megdöntöttek egy tuningolt Model 3-mal, ám a jelek szerint a Lucid Motors nemrég bemutatott Air elektromos szedánja mindkettőn túltehet egy akár 1:33 alatti idővel. Nos, a Tesla most emeli a lécet, hiszen a múlt hétvégén egy 1:30-as idővel új csúcsot állított fel a Plaid prototípusa. A Tesla tehát köszöni, egyelőre nem kér pofont egyetlen másik elektromosautó-gyártótól sem.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

Tudta, hogy van Magyarországnak hidrogénstratégiája?

A hidrogéntechnológiák hozzájárulhatnak a karbonsemleges gazdaság kiépítéséhez, Magyarországnak ezért ki kell használnia a bennük rejlő lehetőségeket - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a Nemzeti Hidrogéntechnológiai Platform konferenciáján Budapesten.