Erről beszélni kell!

Van-e Magyarországnak kiérlelt energiapolitikája?

Milyen mértékig elfogadható az energiafüggőség? Mit oldhat meg a Nabucco és mit a Déli Áramlat? Miért fizet többet egységnyi energiáért egy magyar vállalkozás, mint uniós versenytársai? Merre fejlődhet a megújuló energiák használata Magyarországon? Melyek a zöld innováció lehetséges irányai? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. március 4-én, csütörtökön 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon.

A vitafórum előadói Bakács István, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja, Kaderják Péter, a BCE Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője, a Magyar Energia Hivatal volt elnöke és Lontay Zoltán, a Magyar Energiahatékonysági Társaság elnöke lesznek. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.