Esik a hó

Szerdán északnyugat felől megvastagodott a felhőzet, az Alföldön és keleten azonban délelőtt még néhány órára kisüt a Nap. A Kisalföldön és a középső tájakon többfelé szállingózik a hó, nyugaton havas eső esik.

A mérsékelt szél északnyugaton megélénkül. -1, +4 °C-ra számíthatunk délután, írja az index.hu. Az elmúlt három napban két-három centiméternyi hó hullott Dobogókőn, és jelenleg is havazik, de ez a hóvastagság még nem alkalmas sportolásra. Már vasárnap óta szállingózik kisebb-nagyobb megszakításokkal a hó, csak két-három centiméteres a hótakaró. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a két ünnep között jelentősebb mennyiségű csapadék eshet, így szilveszter környékén megnyithatják a két felnőtt lesikló pályát.  A sícentrum úgynevezett bébipályáját – a most kezdődő hóágyúzásnak köszönhetően – ennél hamarabb, várhatóan karácsony második napján vehetik birtokba a gyerekek – tette hozzá a sícentrum vezetője.

Ajánlott tartalom

Javaslataink a biológiai sokféleség védelmére és az éghajlati válság elhárítására

Egyre többen döbbenek rá hazánkban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és az éghajlati válság nem csak a jövendő generációk életlehetőségét veszélyezteti, de a mai emberekre is kihat.