Esik a hó

Szerdán északnyugat felől megvastagodott a felhőzet, az Alföldön és keleten azonban délelőtt még néhány órára kisüt a Nap. A Kisalföldön és a középső tájakon többfelé szállingózik a hó, nyugaton havas eső esik.

A mérsékelt szél északnyugaton megélénkül. -1, +4 °C-ra számíthatunk délután, írja az index.hu. Az elmúlt három napban két-három centiméternyi hó hullott Dobogókőn, és jelenleg is havazik, de ez a hóvastagság még nem alkalmas sportolásra. Már vasárnap óta szállingózik kisebb-nagyobb megszakításokkal a hó, csak két-három centiméteres a hótakaró. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a két ünnep között jelentősebb mennyiségű csapadék eshet, így szilveszter környékén megnyithatják a két felnőtt lesikló pályát.  A sícentrum úgynevezett bébipályáját – a most kezdődő hóágyúzásnak köszönhetően – ennél hamarabb, várhatóan karácsony második napján vehetik birtokba a gyerekek – tette hozzá a sícentrum vezetője.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.