Esni fog a jövő hét elejéig

Eleinte csak délen, estétől egyre többfelé lesz gyenge havazás, ami pénteken esőbe fordul át. Eleinte hideg-, majd kettős fronthatásra számítsanak az időjárás-érzékenyek, fejfájással, szédüléssel.

Csütörtök délelőtt néhány órára még kisüt a nap az északi országrészben. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet dél felől. Eleinte csak délen, majd estétől egyre többfelé kialakulhat gyenge havazás, amely fokozatosan északabbra húzódik. Helyenként hólepel, maximum 4 centiméternyi hó hullhat az éjféli órákig. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 Celsius-fok között valószínű. Késő estére +2, -3 fok közé csökken a hőmérséklet. Ciklon örvénylik Közép- és Délkelet-Európa fölött, a csapadékosra forduló időt a dél felől érkező nedvesebb léghullámok okozzák. Az időjárás-érzékenyek eleinte hideg-, majd kettős fronthatásra számítsanak. Emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. Ilyenkor a szokásosnál ingerlékenyebb lehet az ember, nőhet a reakcióidő és erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. Pénteken borult marad az ég. Havazás várható északon és nyugaton, másutt egyre inkább havas eső, majd eső váltja fel a havat. Élénk lesz az északkeleti, északi szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +4 fok között alakul.

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.